Waarom kiezen voor outplacement?

werken

Onderhoud gezonde relaties

Ongeacht de uitkomst, ontheemde werknemers hebben waarschijnlijk op een bepaald moment bijgedragen aan het succes van je organisatie. Outplacement kan helpen bij het onderhouden van gezonde relaties met ontheemde werknemers in een tijd waarin ze mogelijk een positieve instelling hebben. Het bieden van bijvoorbeeld hulp bij het verhuizen of door hen samen te werken met alumnidiensten zijn beide manieren om je relatie te behouden en te laten zien dat je om hun toekomst geeft.

Werkloosheid verminderen

Een ontslagvergoeding alleen is niet voldoende om nieuwe kansen te creëren. Hoewel een ontslagvergoeding vaak gerechtvaardigd is, hebben je ontheemden wellicht andere behoeften. In feite meldt 45 procent van degenen die langdurig werkloos zijn geweest, waardevermindering van vaardigheden. Outplacement biedt verschillende opties. Het probleem is op te lossen, zoals hulp bij het hervatten, loopbaanbeheer en netwerkadvies, die allemaal kunnen helpen bij het veiligstellen van een nieuwe baan. Uiteindelijk vermindert dit dat enge werkloosheidscijfer en zijn werknemers sneller weer op de been.

Aansprakelijkheidsbescherming

Je bent verantwoordelijk voor je medewerkers. Dat gezegd hebbende, kan outplacement dienen als aansprakelijkheidsbescherming tegen mogelijk ontevreden ontheemde werknemers. Hoewel je niet langer hun werkgever bent, neem je de nodige stappen om de overgang soepeler te laten verlopen en eventuele juridische stappen te vermijden. Dit omvat hulp bij het zoeken naar werk, hulpmiddelen voor het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en loopbaanbeoordelingen.

Verhoogde productiviteit van huidige medewerkers

Soms zijn zaken moeilijk. Maar de volgende boodschap is belangrijk om aan je werknemers te communiceren: Als het te zwaar wordt – of de zaken nu slecht zijn of je een nieuwe start nodig hebt – zal het bedrijf er zijn om je te helpen. Outplacement toont je toewijding aan je team, hoe erg het ook wordt. Dit kan op zijn beurt de productiviteit en betrokkenheid van je huidige personeel verhogen, aangezien zij zich bewust zijn van je inzet voor hen, al dan niet ontheemd.

Beter merk

Tegenwoordig is beeld alles. Outplacement bevordert een uitstekende bedrijfsreputatie, toont je toewijding aan huidige en voormalige medewerkers en tonen je vermogen om de oplossingen te bieden die moderne professionals nodig hebben, zoals toegang tot vacaturesites, netwerkverbindingen of overdrachtsopties. En als je een beter merk hebt, trek je geweldige mensen, innovatieve ideeën en meer zaken voor je organisatie aan. Als je outplacementdiensten vanuit dit overkoepelende perspectief bekijkt, zul je merken dat het in een moeilijke tijd heel veel goeds doet.

Comments are disabled.