SEO optimalisatie: wat houdt dat precies in?

SEO

Heb je een eigen website en wil je graag beter gevonden worden in zoekmachines? Dan is het slim om aan SEO optimalisatie te doen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines zoals Google en Yahoo. Dit heeft alles te maken met de teksten die op je website staan. Deze moeten de juiste keywords bevatten en ook nog eens op de juiste locatie. Je wilt die keywords namelijk het liefste in de titels en bovenin de teksten hebben staan, want dan vindt google ze belangrijker. SEO optimalisatie heeft bovendien betrekking op interne links op jouw site en linkjes vanuit andere websites naar jouw site. Hoe meer links naar jouw site verwijzen, hoe hoger zoekmachines deze zullen ranken. Je site lijkt namelijk belangrijker te zijn als er veel links naar geplaatst zijn. Let wel op dat dit relevante links zijn, dus niet vanaf random websites die helemaal niets met jouw product of dienst te maken hebben. 

SEO optimalisatie: Je linkbuilding uitbesteden

Wil jij ook graag dat je website hoger eindigt in de zoekresultaten? Dan zou je bij een online marketing bureau kunnen aankloppen voor je linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat zij voor jou artikelen en blogs over jouw product of dienst plaatsen op voor jou relevante websites. In deze artikelen gebruiken ze meerdere malen hetzelfde keyword, en achter dat keyword komt een link naar jouw site te staan. Dit is een hele slimme manier van SEO optimalisatie, want er wordt zo naar jou gelinkt vanaf relevante websites. Jouw site zal daardoor dus hoger ranken in zoekmachines. Daardoor word je makkelijker gevonden, krijg je meer bezoekers, en dus meer omzet. En omdat je zelf meebeslist over de keywords die ze gebruiken heb jij invloed op het type klant dat je aantrekt. Misschien wil je je optimalisatie wel richten op een specifiek product, maar je kunt het ook inzetten voor de stijl of het doel van jouw shop in het algemeen. Hoe dan ook is linkbuilding een relatief makkelijke manier om hoger in zoekmachines te eindigen. Het enige wat jammer is is dat je het lastig zelf kunt doen, want niemand beschikt over zoveel verschillende blogs om die artikelen te plaatsen. 

Wie schrijft de teksten op je website?

Heb je zelf alle teksten op je website geschreven? Grote kans dat je dan niet zozeer gelet hebt op je SEO optimalisatie. Over het algemeen is het slimmer om deze te laten schrijven door een professional. Dan weet je zeker dat diegene de SEO ‘regels’ in acht houdt. De teksten op je website zijn namelijk ontzettend belangrijk, want aan de hand daarvan weten zoekmachines wat jij te bieden hebt. Aangezien zoekmachines zo relevant mogelijke zoekresultaten willen showen is het super belangrijk dat ze weten wat er op jouw site te vinden is. SEO optimalisatie is dus niet iets wat je kunt negeren, want je bent als online ondernemer grotendeels afhankelijk van zoekmachines. Je zou de SEO optimalisatie zelf kunnen doen, maar dan moet je wel goed weten wat je moet doen en kan je waarschijnlijk nog wat SEO optimalisatie tips gebruiken! Zoek dus een goed online marketing bureau om dit aan uit te besteden of om tips te onderzoeken. 

Comments are disabled.