Het werken in de zorg

werken in de zorg beroepenbl

Er zijn veel mensen die in de zorg werken, bijvoorbeeld bij Zorgzuster. Het is heel leuk om in de zorg te werken maar je moet wel een bepaalde rust hebben. Het kan namelijk soms ook erg zwaar zijn en dit zorgt voor stress. Er zijn verschillende tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder!

Concentreren en op tijd komen

Wat vooral belangrijk is in de zorg, dat is dat je altijd op tijd komt. Er zijn namelijk mensen die op jouw zorg rekenen. Het is beter om iets te vroeg te komen dan te laat. Op deze manier kan je de dag ook rustig beginnen en hoef je niet in de ochtend al helemaal te haasten. Wat daar meteen ook bij komt kijken is concentreren. Je moet proberen te focussen op 1 ding en niet alles door elkaar te gaan doen. Dit zorgt er namelijk voor dat je hectisch te werk gaat. Probeer een soort planning te maken en als iets niet lukt voor die dag dan te denken: morgen is er weer een dag. Het werken in de zorg is heel afwisselend maar juist daarom ook kunnen er soms onverwachts dingen tussen komen waardoor je niet alles afkrijgt wat je in eerste instantie zou willen.

Geen gebruik van social media

Probeer tijdens het werk niet te veel gebruik te maken van je smartphone en ook niet te kijken op social media. Dit is namelijk een enorme afleiding en meestal heb je daar geen tijd voor op je werk. In de zorg kan je niet je eigen uren plannen maar wel als je aan de slag gaat als Zzp’er in de zorg. Dit geeft enorme voordelen omdat je zo meer flexibiliteit hebt en zelf meer te zeggen hebt.

 

Comments are disabled.