Moet ik voor of na het ontbijten mijn tanden poetsen?

tanden poetsen beroepen

Je tanden. Naast je melkgebit wat je als kind hebt krijg je maar een set tanden. Daar moet je dus zuinig op zijn. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw tanden zo lang mogelijk in topstaat te houden. Het meest belangrijke is toch wel tanden poetsen. Maar ook mondwater gebruik en flossen zijn belangrijke instrumenten om jouw gebit in orde te houden. Daarnaast is de periodieke controle bij de tandarts ook erg belangrijk om vroegtijdig problemen met je gebit op te sporen en op te lossen. Maar wanneer je ‘s ochtends opstaat. poets je dan direct je tanden, of ga je eerst ontbijten? Voor beide valt wat te zeggen, in deze blog vertellen we je de voordelen en nadelen van allebei de mogelijkheden.

Tanden poetsen na het ontbijt

We snappen dat deze optie erg verleidelijk is. Het is immers lekker om eerst te eten en dan je mond helemaal te reinigen. Zo ga je altijd met een frisse adem de deur uit. Daarnaast loop je dan ook niet met vervelende etensresten zoals havermout of brood tussen je tanden. Een begrijpelijke keuze dus om je tanden na het ontbijt te poetsen. Helaas moeten we je vertellen dat het niet de juiste keuze is voor het welzijn van je gebit.

Tanden poetsen voor het ontbijt

Waarom is het dan zo van belang om je tanden voor het ontbijt te poetsen? Dat zit zo. Na een hele nacht slapen is het effect van het tandenpoetsen de avond ervoor zo goed als verdwenen. Je hebt in die uren niets gedronken en bacteriën zijn druk bezig geweest in je mond. Als je nu direct dat een suikerrijk of zuurrijk ontbijt zoals fruit en ontbijtgraan tot je neemt. Dan tast je je eigen glazuur en dus je tanden daarmee aan. Poets je tanden dus lekker zodra je je bed uit komt en toch in de badkamer staat, je gebit zal je dankbaar zijn.

Kies een goede tandarts

Wat extra advies. Zorg ervoor dat je een tandarts hebt waar je je prettig bij voelt. De meeste mensen vinden naar de tandarts gaan niet prettig en daarom is het belangrijk dat je tandarts je op je gemak laat voelen. Dat begint al bij de afstand, als je lang moet reizen zit je er alleen maar tegenaan te hikken. Kies dan ook een tandarts Almere of tandarts Almere Poort wanneer je in Almere woont. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor andere steden. Het belangrijkste is dat de reistijd zo kort mogelijk is en dat de tandarts je op je gemak laat voelen.

Comments are disabled.