Wat doet een seksuoloog?

intiem

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel in ieders leven. Toch vinden veel mensen het lastig om over seks of seksuele problemen te praten. Er ligt in sommige gevallen namelijk nog een groot taboe op dit onderwerp. Een seksuoloog is een psycholoog met een specialisatie in seksuele problemen. Dit betekent dat een seksuoloog je kan helpen en begeleiden bij diverse seksuele klachten. In deze blog vertellen we wat een seksuoloog precies doet en hoe de behandeling er ongeveer uitziet.

Wat is een seksuoloog?

Een seksuoloog is in de meeste gevallen een psycholoog of therapeut met een specialisatie in seksualiteit. Je komt bij een seksuoloog terecht wanneer je seksuele problemen of uitdagingen ervaart. Dit kan individueel zijn, maar ook samen met een partner. 

Een seksuoloog helpt je bij het begrijpen van seksuele problemen en biedt een passende behandeling. Deze behandeling bestaat meestal uit gesprekken, maar er kunnen ook oefeningen voor thuis mee worden gegeven.

seksuoloogBehandeling van diverse seksuele problemen

Een seksuoloog helpt je bij seksuele problemen. Dit is natuurlijk heel breed; je vraagt je dan ook vast af welke seksuele problemen we bedoelen. Er zijn verschillende soorten problemen die bij iedereen voor kunnen komen, ongeacht leeftijd, gender en seksuele oriëntatie. 

Dit zijn een aantal veel voorkomende problemen op het gebied van seks:

  • Verschil in verlangen
  • Erectieproblemen
  • Seks- of pornoverslaving
  • Pijn bij het vrijen
  • Orgamseproblemen: snel klaarkomen of juist helemaal niet klaarkomen

Voorlichting en educatie

Seksuele problemen hebben veel invloed op je leven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld voor veel frustratie zorgen. Het is dus belangrijk om de juiste hulp te zoeken bij seksuele problematiek. Maar een seksuoloog biedt niet alleen hulp bij seksuele problemen, maar geeft ook voorlichting en educatie. Zo kun je alles bespreken met een seksuoloog; van vragen over je geaardheid tot problemen met seks door ziekte of beperkting. De seksuologen van Seksuoloog Online bieden je laagdrempelige en toegankelijke hulp. 

Comments are disabled.