Nieuwe baan zoeken

werken

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Dan zult u eerst moeten onderzoeken welke functie bij u past door loopbaanbegeleiding te krijgen. Verder is het goed om te weten waar u openstaande vacatures kunt vinden en hoe u hierop kunt solliciteren. In dit artikel geven we daarom een aantal adviezen voor personen die een nieuwe baan zoeken.

Welke functie past het beste bij u?

Als u wilt weten welke functie het beste bij u past, is het handig om eerst een SWOT-analyse te maken. Hiermee onderzoekt u wat uw sterke en zwakke punten zijn en welke kansen en bedreigingen er voor u zijn op de arbeidsmarkt van uw vakgebied. Aan de hand van deze punten kunt u bepalen in welke functie uw kwaliteiten het beste tot zijn recht komen en aan welke punten u nog moet werken. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u ook een beroepskeuzetest doen.

Nieuwe baan zoeken en solliciteren

Een nieuwe baan zoeken kunt u het beste doen via de website van een uitzendbureau. Hier kunt u direct de functies van verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Zodra u een vacature heeft gevonden die u interesseert, kunt u hierop reageren. In uw sollicitatie beschrijft u uw kwaliteiten en laat u zien waarom u deze functie goed kunt vervullen. Daarnaast legt u uit waarom u juist bij dit bedrijf wilt gaan werken. Samen met uw sollicitatie dient u eveneens uw CV in. Succes met het zoeken naar een nieuwe baan!

Comments are disabled.