Deze machines heb je nodig in de landbouw!


In de landbouw werk je op grote velden. Veel werkzaamheden zijn gewoon niet te voet of met je handen te doen. Hiervoor heb je simpelweg wat hulp nodig van machines. Welke machines het belangrijkst zijn bij werken in de landbouw, beschrijven we in dit artikel!

 

Een tractor

Wanneer je aan landbouw denkt, denk je aan een tractor. Van alle machines en apparaten is een tractor toch wel het belangrijkste. Tractors zijn multifunctioneel inzetbaar. Allereerst kunnen ze zware dingen trekken. Ook worden ze gebruikt om verschillende soorten machines achter te spannen zodat deze over het veld kunnen gaan. Denk aan sproeimachines, snoeimachines, bemestingsapparaten, ploegmachines, zaaimachines en nog veel meer. Tot slot is een tractor natuurlijk ook gewoon een vervoersmiddel dat uitermate geschikt is voor het rijden in grasvelden en modder.

 

Transportbanden

Een tweede apparaat dat erg belangrijk is voor in de landbouw is een transportband. Transportbanden zijn grote rubberen banden die gebruikt kunnen worden om dingen te vervoeren. In de landbouwsector worden ze bijvoorbeeld vaak ingezet om de oogst te transporteren. Door het speciale profiel van deze transportbanden blijven aardappels en andere soorten groenten en fruit op de band liggen zonder er af te vallen of te beschadigen.

Je transporttechniek huren bij Van Trier.

 

Een kistenvuller

Een apparaat dat naadloos samenwerkt met een transportband is een kistenvuller. Zoals de naam al doet vermoeden, vult dit apparaat kisten. Wanneer je een transportband aansluit op de kistenvuller, hoeft de oogst alleen maar aan het begin van de transportband gelegd te worden. Vervolgens worden de kisten vanzelf gevuld met de oogst!

 

Een trechter

Nog een apparaat dat samen kan werken met een transportband, is een trechter. Wanneer er bijvoorbeeld grote hoeveelheden graan of zand op een transportband gelegd moeten worden, wil je niet dat alles er naast valt. Een trechter biedt hierbij dus de uitkomst.

 

Een doseerhopper

Vóór dat grondstoffen op een transportband gaan, gaan deze vaak eerst nog even door een doseerhopper. Deze verdeeld de grondstof namelijk in dunne lagen, zodat deze geleidelijk over de band gaat.

 

Zoals je dus ziet werken de verschillende apparaten die in de landbouw worden gebruikt allemaal met elkaar samen!

 

Comments are disabled.