Voorkom een burn out met werkdruk coaching!

burnout

De afgelopen jaren is de kans op een burn out aanzienlijk toegenomen. Een belangrijke reden hiervoor is dat ons werk meer van ons vraagt en dus ook meer invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe kan jij er nou voor zorgen dat jij geen slachtoffer wordt van een burn out? Heb je wel eens aan werkdruk coaching gedacht? In deze blog leggen we graag uit wat dit is en hoe dit de kans op een burn out aanzienlijk kan verkleinen. Lees snel onze blog!

Wat is werkdruk coaching?

Iedereen is tegenwoordig druk. Wanneer je enorm druk op werk bent, kan dit voor de nodige stress zorgen. Dit wordt ook wel werkdruk genoemd. Dit laatste hoeft echter niet negatief te zijn.  Een gezonde verhouding werkdruk kan ertoe leiden dat jij meer voldoening uit je werkt haalt en dat jij continu wordt uitgedaagd in je functie. In sommige gevallen is de werkdruk dusdanig hoog dat het ten koste gaat van je gezondheid. In dat geval levert het dus stress op als reactie op een te hoge werkdruk. Wanneer je dus niet meer positief wordt geprikkeld door de werkdruk kan dit dus leiden tot een burn out. Werkdruk coaching helpt medewerkers bij het krijgen van grip op werkdruk.

Burn out preventie

Idealiter zit een medewerker goed in zijn vel. Echter, in sommige gevallen kan de medewerker een te hoge werkdruk ervaren dat het ten koste gaat van zijn gezondheid. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat de medewerker weer grip krijgt op de werkdruk. Het kan zelfs de sterkere medewerkers overkomen: een fysiek en mentaal sterke medewerker kan er in slagen om zijn of haar lichaam zo ver te pushen dat hij of zij last kan krijgen van een depressie, last krijgt van hart- en vaatziekten of zelfs andere lichamelijke klachten. Werkdruk coaching is een belangrijke instrument op het gebied van burn out preventie en vormt een belangrijke schakel in duurzame inzetbaarheid.

Comments are disabled.