Zo vind je snel een nieuwe baan

baan vinden

Heb je net je baan verloren? Of zit je al een tijdje zonder baan? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je hoe je snel een nieuwe baan vindt.

Maak gebruik van Linkedin

Tegenwoordig bevinden zich veel recruiters zich op Linkedin. Hierdoor is het een handig platform als je actief op zoek bent naar nieuw werk. Op je Linkedinprofiel kan je aan recruiters zichtbaar maken wat voor baan je zoekt. Let wel op: veel recruiters scannen snel een Linkedinprofiel, waardoor het kan voorkomen dat je ook vaak berichten krijgt van recruiters die niet relevant zijn. Hoe duidelijker je jouw profiel omschrijft, hoe kleiner deze kans is. Op je Linkedinprofiel kan je al je werkervaringen en opleidingen neerzetten. Ook je vrijwilligerswerk en diverse projecten kan je op jouw Linkedinprofiel plaatsen. Hoe completer jouw Linkedin is, hoe beter.

Zoek op verschillende platforms en websites naar vacatures

Naast Linkedin zijn er veel andere platforms en websites waar je vacatures kan vinden. Een handige website is bijvoorbeeld http://pro-gress.nl. Pro-gress is een carrière organisatie. Ze wijden zich volledig aan kandidaten en partners. Werkgevers kunnen hun vacatures laten plaatsen op de website. Jij kunt hier diverse vacatures vinden zoals banen in de techniek, klantenservice, energie, financiën, (semi)-overheid, telecom en IT. Andere websites zijn bijvoorbeeld Indeed en Werkzoeken.

Zet je cv op diverse platforms

Naast het plaatsen van je cv op je Linkedin kan je het ook op andere platforms plaatsen. Dit kan ook op de Pro-gress. Let op dat je cv goed is opgesteld. Je kunt nog betere gebruik maken van het platform als jij je cv aanpast aan het soort platform waarop je het plaatst. Vaak bevinden zich namelijk andere recruiters en werkgevers op de verschillende platformen. Het is belangrijk dat je dan de dingen op je cv zet die van belang zijn voor de desbetreffende werkgever.

Bereid je goed voor op een sollicitatie

Heb je al een sollicitatiegesprek ingepland? Gefeliciteerd! Bereid je dan goed voor op het sollicitatiegesprek. Hoe bereid jij je goed voor? Dit doe je door je in te lezen over het bedrijf. Verdiep je in de missie, visie en bedrijfscultuur. Bedenk ook van tevoren wat vragen die je kunt stellen. Door vragen te stellen laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent. Bereid je ook voor op de vragen die de werkgever aan je kan gaan stellen. Bedenk alvast wat voor antwoorden je hierop kunt geven. Zorg daarnaast voor een nette outfit om aan te trekken.

Naast deze tips kan je ook gebruik maken van je netwerk. Via via kan je vaak net iets sneller een baan vinden. Zoek daarom in je netwerk wie jou kan helpen naar een baan.

 

Comments are disabled.