Hoe kom je snel aan personeel?


In de krant, op het journaal en internet overal kom je het tegen; een personeelstekort. Zeker in de bouw- en technieksector zijn er duizende openstaande vacatures. Het remt de groei van het bedrijf en daarom is het belangrijk om op een snelle manier aan goed personeel te komen.

Pakkende vacaturetekst

Schrijf een pakkende en duidelijke vacaturetekst. Vaak op vacaturesite staat zo kort beschreven wat de functie inhoudt en welke eigenschappen en kwalificaties deze man of vrouw moet hebben om in aanmerking te komen voor de functie. Dit is echter niet de beste manier. Bedrijven die zelf niet enthousiast zijn en geen duidelijke en uitgebreide vacaturetekst schrijven, mogen ook niet verwachten van de sollicitanten dat zij erg enthousiast zijn. De klik en investering moet wederzijds zijn.

Effectief inzetten van social media

De vacatures promoten op eigen social media is een goed idee. Teven is het gratis reclame. Het voordeel van vacatures plaatsen op eigen social media is dat men die via die advertentie solliciteert al veel meer van de organisatie weet, dan iemand die nog nooit van je bedrijf gehoord heeft. Mensen die je al volgen op social media zijn namelijk al fan.

Raadpleeg een uitzendbureau

Het raadplegen van een uitzendbureau kan veel voordeel opleveren. Zo heeft Vakmasters Goes altijd kandidaten klaar zijn die staan te popelen om voor jou te werken. Wellicht heb je personeel voor langere periode nodig. Zelfs dat is mogelijk bij uitzendbureaus. U kunt uitzendkrachten ook voor meerdere jaren inhuren.

Open dag of evenement

een open dag organiseren voor potentiële werknemers is ook een goed idee. Ook maakt dit je organisatie uniek. Maar ook op een beurs staan, levert veel bereik op.

Houd je eigen personeel tevreden

Om te kunnen groeien, heb je nieuw personeel nodig, maar dan mag je eigen personeel natuurlijk niet weglopen. Steek daarom niet al je energie in nieuw personeel, maar ook je eigen personeel verdient genoeg aandacht.

Comments are disabled.