5 tips bij het vinden van werk in de horeca

werken in de horeca

Ben jij van plan om in de horeca te gaan werken? Als je op zoek bent naar een baan in de horeca kom je er al snel achter dat er ontzettend veel verschillende functies, taken en werkplekken zijn. Zo heb je alleen al bij de koffiezaak om de hoek verschillende horeca medewerkers waarmee jij in contact komt. Zo heb je een serveerder, barista, misschien wel een kok. Ook als je lunch haalt in jouw pauze of ’s avonds uit eten gaat krijg je te maken met verschillend horeca personeel. Eigenlijk is horeca dus overal! Maar hoe vind je nu werk in de horeca? Wij geven je 5 tips.

1.      Bedenk hoeveel uur per week je wilt werken

Bedenk eerst naar wat voor baan je op zoek bent, parttime, fulltime, op uitzendbasis of als freelancer. In de horeca is erg veel vraag naar personeel, waardoor er altijd wel een interessante optie voor jou tussen zit.  Zo kun je bijvoorbeeld werken bij EG. Hier vind je een groot aantal vacatures bij veel verschillende bedrijven.

2.      Weet wat je te wachten staat

Tijdens het werken in de horeca krijg je te maken met verschillende voor- en nadelen, net als bij ieder beroep. Voordat je gaat solliciteren is het verstandig dat je weet wat er van je verwacht wordt als je aangenomen wordt voor de functie. Zo zijn bedrijven binnen deze branche vaak op zoek naar gemotiveerd personeel dat graag de handen uit de mouwen steekt. Daarnaast moet je weten dat geen dag hetzelfde is. Zorg ervoor dat je goed voorbereid jouw sollicitatie binnenstapt om een streepje voor te hebben.

3.      Zorg dat jouw CV op orde is

Zorg er altijd voor dat jouw CV er professioneel uit ziet en helemaal up to date is. Op jouw CV kun je kort wat vertellen over jouw werkervaring en opleiding. Daarnaast wil je dat jouw CV opvalt en dat de werkgever direct een goed beeld van jou krijgt. Voeg daarom altijd een (professionele) foto van jezelf toe en een korte intro.

barmeisje4.      Gebruik je eigen netwerk

Misschien ken je al iemand die in de horeca werkt? Veel horecabedrijven nemen graag via-via nieuwe medewerkers aan omdat deze vaak langer blijven en beter presteren. Tijd om je eigen netwerk in te zetten en je connecties langs te gaan!

5.      Loop gewoon eens binnen

Veel vacatures zijn ook bij de horeca locatie zelf te vinden, bijvoorbeeld bij de bar of op het toilet. Loop daarom gewoon eens naar binnen en vraag het personeel of er nog een functie beschikbaar is. Door gelijk jouw gezicht te laten zien laat je zien dat je het in je hebt om daar te werken.

Comments are disabled.